Halló itt vagyok!

Május 5-én a vírushelyzet miatti szociális távolságtartás enyhítése kapcsán elindult a CédrusNet Kecskemét Program telefonos kortárs beszélgetőtárs szolgáltatása „Halló, itt vagyok!” elnevezéssel.

Minden nap 16:00-20:00 óra között SzuperNagyi és IdősLátogató tanfolyamot végzett szenior önkéntesek várják a 06-76/815-039-es telefonszámon olyan idősek hívásait, akik egy jóleső, kötetlen beszélgetésre vágynak.

A CédrusNet által is működtetett Gondoskodó Szolgálat diszpécser irodájába érkező megkereséseknél érezhető volt az idősebb emberek körében a beszélgetés iránti igény, mely oldja a mostani megváltozott élethelyzet és a bezártságból adódó félelmeiket, feszültségüket és magányt. Erre a problémára figyelt fel a CédrusNet önkéntes csapata és telefonos szolgálatot szervezett.

Fontos szempont, hogy az ügyeletet biztosító szenioroknak sem kell otthonukat elhagyniuk, hiszen a veszélyhelyzetre való tekintettel a Comnica Kft. felajánlásából rövid képzés után ingyenesen használhatják a modern telefonos ügyfélszolgálati rendszert. Ezzel lehetővé vált, hogy egy időben akár többen is teljesíthessenek szolgálatot.

Várják az idősebb korosztály hívását a CédrusNet kortársak.