A kihívás

Kecskemét az egyik legdinamikusabban fejlődő magyar város, átalakuló társadalommal, komoly történelmi kihívás és gyors ütemű iparosodás  előtt áll. Kecskmeét az a város,  ahol  elsőként fogadták be a CédrusNet  koncepciót, ahol felismerték, hogy  az idősödő társdalom  sürgető  lépéseket kíván.  Például a  már ma is égető munkaerőhiány enyhítésének egyik módja, ha a város kiaknázza az 50 év felettiek szaktudását és tapasztalatát, az idősellátás súlyos gondjait csökkenti ha sikerül a szellemi életkor meghosszabbítása,  ha   egészségesebbek lesznek  idősödők,  ha az idősődő emberek feladatot találnak a társadalmi problémák enyhítésében….és folytathatnánk. Ehhez azonban teljes körű és össztársdalmi szemléletváltás szükséges: munkaerőpiacon, az intézményekben és az emberek fejében is.

Egy 2017-ben végzett kutatás adatai azt mutatják, hogy a szenior népesség bevonásán kívül nem nagyon lesz más választás, ugyanis az 50 év feletti lakosság aránya már most eléri a 36 százalékot, 2030-ra várhatóan minden második kecskeméti lakos 50 év feletti lesz. Ezért kell ma lépni, hogy az idősek növekvő száma és aránya a megoldások, ne pedig a problémák forrása legyen.

A feladat

Az életkor meghosszabbodása miatt nyugdíjba vonulásunk után további 20-25 -30 évre kell életstratégiát tervezni. Meg kell változtatni a közgondolkodást idősödésről, öregségről, mert a régi sztereotípiák ma már nem érvényesek és igazságtalanok is. Meg kell ismertetni és ismerni az aktív idősödés valódi jelentését és elérésének módját is. Az aktív karriertől visszavonulóknak szükségük van a hasznosságélményre, a társadalmi kapcsolatok és az egészség megőrzésére, ennek megvalósítása szintén komoly kihívás. A legtöbb nyugdíjasnak szüksége van kiegészítő jövedelemre is. Rugalmas átmenetet kell biztosítani a hagyományos munkából a részmunkák- szenior vállalkozás – önkéntesség-pihenés kombinációjába.

Megoldás

A CédrusNet fő céljának a szenior élet és munkatapasztalatok értékelését  és értékesítését  tartja.  Mindkét folyamatban  a társadalom minden szereplőjének részt kell vennie- beleértve az  idősödők tömegét.

Az eszközök, amelyekkel a CédrusNet dolgozik: nyitott innovációs, közösségi térben  új társadalmi szereplehetőségek,  hasznosságélmények,   az  igényeihez  illeszkedő munkalehetőségek fejlesztése , motiválás innovatív, segítő közösségek  létrehozására,  tudáskorszerűsítő képzések zajlanak- a  bővülő  szenior tudások adatbázisán.
A párhuzamos  cél  az aktív idősödés gyakorlatát támogató társadalmi környezet alakítása.
Az aktív idősödés feltételei:  feladatok, munkavégzési lehetőségek, az idősödő emberek önértékelésének és egészségének javítása, környezetük általi megítélésük javítása, közösségi részvétel,  generációk közötti együttműködés, társadalmi részvétel, az infokommunikációs eszközök használata.

Három aktivitási terület segíti az aktív idősödést:

Fizikai aktivitás:

 

 

 

 

bármilyen közösen végzett fizikai kihívás, mozgás (pl. tánc, séta, torna, jóga, úszás)

Szellemi aktivitás:
önfejlesztés, tanulás, (pl. zenei készségek fejlesztése, technikai ismeretek bővítése, új ismeretek megszerzése, élménytanulás..)

Társadalmi aktivitás:
olyan tevékenység, ami egy társadalmilag fontos kérdésre, szükségletre ad választ. Ez lehet önkéntes munka, vagy fizetéssel járó tevékenység, vállalkozás (pl. önkéntes környezetszépítés, gyermekfelügyelet, esélyteremtő tevékenység,   időslátogatás, beteggondozás, szenior mentorhálózat.

A CédrusNet Kecskemét program 2018-19 folyamán a fenti kihívásokra keresi, fejleszti a helyi megoldásokat, válaszokat, szervezi az együttműködést a változásban érdekelt partnerekkel.